Måndag 7/7 Kettlebells

Måndag 7/7 Kettlebells

Vi fortsätter att fila på clean & jerk ikväll, den här gången med fokus på paceing, uthållighet och styrka. Vi börjar med:
I tio minuter:
1 clean & jerk var tionde sekund i en minut, 16/24kg, dubbla KB, vila i rack.
Vila 1 min utan KB.

Det här kommer vara utmanande men ge inte upp innan ni har testat lite tyngre vikter. Det är ok att byta vikt mellan setten, försök dock ta er samman, inte balla ur och kämpa på. Fin form på rack och c&j eftersträvas. Det kan verka som få reps, att bara göra 6 reps på en hel minut, dock är detta en stor del i Gerivoy sport (Kettlbell sport), att pace:a sina reps för att klara av att hålla ut längre och på sikt göra mer arbete. Det man kan tänka på är att loncycle, som clean & jerk kallas inom Kettlebells, nästan mer är en jerk + clean. Alltså; man vilar i rack efter att man gjort en clean. Man gör clean direkt efter man gjort en jerk. Vi pratar mer om det här ikväll. Så länge, kolla in den här videon för en hint om vad jag pratar om:

Metcon:
Amrap 5 min Clean & Push press 12/16, dubbla KB
Vila 3 min
Amrap 5 min Clean & Push press 12/16, dubbla KB

Trots lättare vikt, försök hålla bra form, försök i möjligaste mån vila i rack mellan repsen, försök, om det är möjligt, att INTE tänka crossfit här. Alltså kör inte slut på alla reps ni har och sedan kasta KB till marken. Mellanlanda och samla er i rackposition inför både clean och push press. Observera att vi bara gör en ”knädip” när vi gör push press, inte två som i jerk.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.