Wod 10/4-11/4

Wod 10/4-11/4

Fredag 10/4

Rekommenderad vilodag för den som vill följa pågående periodisering med fokus på styrka/uthållig styrka. Övriga kör ett rent konditionspass idag.

FT:

1x400m skierg

3x400m rodd

5x400m löpning

Exakt 90 sekunders vila mellan varje intervall. Det är lång vila, så tryck på och håll högt tempo! Workouten bör ta 25-30 min. Men vi kan sätta en timecap på 35 min.

Man får göra intervallerna i vilken ordning man vill. Viktigt dock att en person börjar vid ski-ergen och att coachen hela tiden ser till att skiergen fylls på när den blir ledig! Sen måste 6-7 pers även börja med rodden så att det inte blir flaskhals där heller. Övriga börjar springa och betar av sin intervall ski-erg när tillfälle ges!

Add-on: ingen extra träning idag.

 

Lördag 11/4

Endast en workout idag. Men den kräver lite roddande och planering. Så ta lite tid till detta och planera den väl.

 

”5x5x5”

5RFT:

5 Frontsquat, 70%

5 Deadlift med överhandsgrepp och EJ TUMLÅS (detta är greppträning), samma stång som FS.

5 Hopp över höjd 70% av max (många vet inte sitt max, så vi prövar ut en utmanande höjd innan start)

5 TTB @ 10rm (vet du inte din nivå testar vi ut innan, för en del krävs medecinboll mellan fötterna, för andra räcker det med strikta höga knän)

5 Strikta HSPU @ 10rm (vi anpassar med paralletes eller genom att bygga upp höjd för huvudet, en del kanske får köra pushpress bakom huvudet på 60% av sin jerk)

 

Timecap 30min. Kort uppvärmning innan, och testa sedan fram lämpligt motstånd på de olika övningarna. 70% av max är tungt men inte tyngre än att man ska klara 10reps när man är fräsch. I själva workouten bör ni ofta köra bara ettor med 5-10 sekunder vila.

 

Competition add-on:

40-80 min kontinuerlig lätt aerobisk aktivitet. Kör inte längre tid än att du lätt skulle kunna hålla på en halvtimma till. Löpning, rodd, ski-erg, cykel, simning. Välj vad du känner för. Sikta på att hålla en puls på mellan 70-80% av din maxpuls. Det är en nivå på vilken du lätt ska kunna föra en konversation.

No Comments

Post A Comment