Onsdag 30/10-13

Onsdag 30/10-13

A) 12 minuter att hitta 3 rm i squat snatch ( alternativ på skalning– hang power snatch, jobba på att sätta fart på skivstången och hålla den i rätt bana nära kroppen(vi visar imorgon))

B) 12 minuter amrap

8 kb swings 32/24
10 step up på box m kb 5/ben
12 shuttle runs (10m*12)

En liten reflektion bara:
Jag vill att ni ska utvecklas på så många olika sätt det bara går under träningspassen.
Främst vill jag att ni har kul och tränar på ett sätt som gör oss starkare,snabbare, uthålligare och som gör att vi kommer fungera bättre i vardagen — därför vill jag att ni håller en viss form när vi tränar och att utförandet genomgående ska se bra ut.

Går det att pressa er till några fler reps utan att försaka teknik och riskera skador så kommer vi göra det, även om mjölksyran gör ont och ni mest av allt vill gå och dricka vatten.

För mig går våran träningsform ut på att bli bättre och bättre för var pass vi går på, även om vi bara gör ett lite tekniskt framsteg, lyckas hålla en bättre position på era knän eller sätter ett nytt PR. Jag vet att alla har olika förutsättningar och mål med träningen, men går ni härifrån lite bättre än vad ni var när ni kom så är jag nöjd! Detta oavsett om vi lyckats göra push-ups på fötter istället för på knäna, om ni gjort eran första pull-up eller ryckt 200kg.
Jag vill att ni försöker ha det som mål, att inte fastna i hetsen att göra lite fler varv på bekostnad av tekniken eller rent utav räkna bort lite reps för att bli klar tidigare. Ta träningen som träning och en tävling enbart mot er själva, försök bli lite bättre. Gör ni inte en bättre tid, så försök göra repsen bättre och hela tiden jaga lite famåt.

Nu vill jag inte att ni ska ta det som kritik på något sätt, men tänk efter lite… Det ska inte tas som ett nederlag om vi sänker vikten för att bättra på tekniken, det ska inte heller tas som ett nederlag om vi blir klara sist av alla på passet, se till att träningen är säker, utför alla rörelser fullt ut så blir den effektivare och när ni märker att ni blir starkare,snabbare och uthålligare så blir det mycket roligare!

Så gör inte sker som gör ont eller som ni är obekväma med, fråga oss så hittar vi substitut.
Gör era reps så som de ska göras, håll fullt rörelseutslag så kan vi få lite mätbara resultat och funktion i träningen.
Kör inte rx om det blir för tungt och se det inte som något dåligt att ta en lättare vikt under ett pass, se det som ett tillfälle att kunna träna med bibehållen teknik, eller till och med utveckla den.
Sist…fuska inte på passen, gör alla era reps så som de ska göras..det spelar absolut ingen roll när ni blir klara.. Träna för er själva, bli lite bättre varje gång och ha kul!

Det jag egentligen ville komma fram till var väl att ni ska fortsätta köra på som ni gör, var bara lite hårdare mot er själva när det gäller teknik, form och antal reps. Lägg inget värde i att komma sist eller först lägg värde i att ha gjort ert bästa!

Jag skrev från telefonen, så jag avskriver mig alla eventuella stavfel, extrapunkter och särskrivningar 😉
Ses snart

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.